Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen maken cartoon over Charlie Hebdo

God is niet op de vlucht, Hij vergeeft!

in Geloven

Een christelijke Franse website verspreidt een eigen variant op de spotprent van Charlie Hebdo. In de vormgeving van het Franse satirische weekblad reageren zij op de uitgave van woensdag, waarin wordt gesuggereerd dat God verantwoordelijk is voor de aanslagen.

Afgelopen woensdag verscheen er een nieuwe uitgave van Charlie Hebdo. Dat was een jaar na de bloedige aanslag op de redactie van dit blad. Op de cover van de nieuwe editie zette de redactie een cartoon van God die op de vlucht is. Met de woorden “De Moordenaar is nog altijd op de vlucht” houden zij Hem voor de aanslag en de moorden van vorig jaar verantwoordelijk. Reacties op deze cartoon konden dan ook niet uitblijven.

Info Chrétienne, een Franse site met christelijk nieuws, reageerde ook op deze spotprent en deed dat in de Charlie Hebdo-stijl. Zij brachten hun eigen poster uit, waarop het thema “vergeving” centraal staat. De woorden “Vader vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen”,  domineren hun uitgave.

Door de woorden van Jezus aan te halen, willen zij tegelijkertijd de christenvervolging onder de aandacht brengen, die al 2000 jaar gaande is. Volgens de makers van de website ontstaat er ook in Frankrijk steeds meer 'christenfobie'.

Inmiddels verklaarden verschillende andere Franse organisaties zich solidair met Info Chrétienne.

Bron:  Info Chrétienne

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis challenge over het horen van Gods stem

christelijke boeken| Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 October 2018
Groot nieuws: een nieuw godsargument!

christelijke filosofie| Groot nieuws: een nieuw godsargument!

'Diverse ervaren filosofen bevestigen dat het argument zeer solide is'

Reinier Sonneveld

31 August 2018
Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

christelijke boeken| Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

‘Theoloog des Twitterlands’ zoekt graag de spanning op

Reinald Molenaar