Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Andries Knevel zoekt de Paus

Paus Franciscus centraal in nieuw EO-programma

Paus Franciscus ontpopt zich meer en meer als een paus met een missie. Hij haalt de bezem door het Vaticaan, rekent keihard af met corruptie en zelfverrijking en strijdt vol overgave tegen armoede en onrecht. In een nieuw EO-programma gaat Andries Knevel op zoek naar zijn geheim. Wie is deze paus en wat bezielt hem?

In de vierdelige serie bezoekt Knevel binnen- en buitenland om meer over deze vooruitstrevende paus te weten te komen. Franciscus’ mededogen met de zwakkeren en zijn pleidooi voor vrede en verzoening maken van hem een wereldleider die gerespecteerd wordt door vriend en vijand. Slaagt hij in zijn missie van van deze wereld een betere plek te maken?

Het programma komt voort uit Knevels fascinatie voor paus Franciscus, die in 2013 Benedictus XVI opvolgde. Het programma is vanaf 9 augustus te zien op NPO 2.

Geschreven door:

Andries Knevel

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De paus en de postzegel

De paus en de postzegel

Hoe vier je de oecumene?

‘Deze paus heeft mij erg in verwarring gebracht’

‘Deze paus heeft mij erg in verwarring gebracht’

Andries Knevel presenteert 'In de ban van de Paus'

Andries Knevel

Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel zat gisteravond aan tafel bij RTL Late Night om te vertellen over zijn nieuwe programma 'In de ban van de paus'. "De Rooms-Katholieke...

Andries Knevel