Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Wereldlichtjesdag voor een verloren kind

Bijeenkomst met muziek

in Christelijk Nieuws

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Amstelveen wordt op zondagavond 13 december stilgestaan bij Wereldlichtjesdag.

Protestantse Gemeente: "Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, en is voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt op deze dag letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Zij mogen weten dat ze niet alleen zijn met hun verdriet."

Ieder die dat wil kan de naam van zijn of haar kind laten noemen, en een kaarsje aansteken ter nagedachtenis aan haar of hem. Deze bijeenkomst heeft een open karakter en is bedoeld voor iedereen die een overleden kind wil gedenken. 

Vanaf 19.30 uur is er een korte bijeenkomst met muziek en woorden van troost in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Bron: ANP.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons