Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

The Passion naar de VS

Amerikaanse editie The Passion in New Orleans

in Mediatips

De eerste Amerikaanse versie van The Passion is op 20 maart in New Orleans. Fox zendt het twee uur durende Bijbelse spektakel live uit in Amerika.

EO-directeur Arjan Lock wil de Amerikaanse editie ook in Nederland uitzenden, in de dagen na de Nederlandse Passion die de EO en KRO in Amersfoort organiseren.

De Nederlandse producent Jacco Doornbos van Eye2Eye Media en regisseur David Grifhorst zijn nauw bij de Amerikaanse productie betrokken. Acteur Tyler Perry neemt de rol van verteller op zich. Fox gaat nog op zoek naar vertolkers voor de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas en Pontius Pilatus.

Lock: "We hebben jarenlang aan het concept gewerkt. Het is belangrijk dat het lijdensverhaal ook in Amerika op een moderne manier wordt verteld, zo bereiken we een miljoenenpubliek. De interesse van grote Amerikaanse zenders was er altijd al. Met Fox zijn we na veel uitleg tot een overeenkomst gekomen. Het is spannend of het aanslaat, maar de Amerikanen houden in hun cultuur van evenementen en mooie verhalen vertellen."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Rail Away': reis door seizoenen eindigt met nostalgisch ritje

'Rail Away': reis door seizoenen eindigt met nostalgisch ritje

Woensdag, 19.50 uur, NPO 2

Gisteren
'Typisch Katwijk': nazomeren met de ‘Kattukkers’

'Typisch Katwijk': nazomeren met de ‘Kattukkers’

Vanaf maandag 3 september, 19.20 uur, NPO 2

14 augustus 2018
Joodse Noam Vazana zingt in Ladino, de taal van haar oma

Joodse Noam Vazana zingt in Ladino, de taal van haar oma

Zangeres: 'Deze mooie taal verbindt me met mijn verleden'

Bart van Delen

14 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’