Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Steeds meer Franse Joden naar Israël

Jaarcijfers bevestigen toename na aanslagen Parijs

in Nieuws

Bijna 30.000 joden zijn het afgelopen jaar naar Israël geëmigreerd. Dat blijkt uit cijfers van het Joods Agentschap waarover Israëlische media zaterdag berichtten. Het is het hoogste aantal nieuwkomers in het land in vijftien jaar.

Er verhuisden opvallend veel Fransen naar de joodse staat. Het waren er met zo'n 7900 ongeveer 10 procent meer dan vorig jaar.

Parijs
Volgens deskundigen spelen de aanslagen in Parijs, waarbij ook een aantal joden de dood vonden, een belangrijke rol bij de beslissing om naar Israël te emigreren. Behalve uit Frankrijk, kwamen ook veel immigranten uit Oekraïne en uit Rusland, meld het Joodse onderzoeksbureau.

Stijging zet door
Esther Voet van het Nieuw Israëlietisch Weekblad voorspelt in Dit is de Dag-radio dat het aantal immigranten de komende jaren alleen maar gaat stijgen.

  • Drie Nederlandse Joden vertellen hier over hun motivatie om wel of niet aliya (letterlijke betekenis: opgang) te maken naar Israël.

Bron: ANP | Foto: ANP / EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018
Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan