Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Steeds meer Franse Joden naar Israël

Jaarcijfers bevestigen toename na aanslagen Parijs

in Nieuws

Bijna 30.000 joden zijn het afgelopen jaar naar Israël geëmigreerd. Dat blijkt uit cijfers van het Joods Agentschap waarover Israëlische media zaterdag berichtten. Het is het hoogste aantal nieuwkomers in het land in vijftien jaar.

Er verhuisden opvallend veel Fransen naar de joodse staat. Het waren er met zo'n 7900 ongeveer 10 procent meer dan vorig jaar.

Parijs
Volgens deskundigen spelen de aanslagen in Parijs, waarbij ook een aantal joden de dood vonden, een belangrijke rol bij de beslissing om naar Israël te emigreren. Behalve uit Frankrijk, kwamen ook veel immigranten uit Oekraïne en uit Rusland, meld het Joodse onderzoeksbureau.

Stijging zet door
Esther Voet van het Nieuw Israëlietisch Weekblad voorspelt in Dit is de Dag-radio dat het aantal immigranten de komende jaren alleen maar gaat stijgen.

  • Drie Nederlandse Joden vertellen hier over hun motivatie om wel of niet aliya (letterlijke betekenis: opgang) te maken naar Israël.

Bron: ANP | Foto: ANP / EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

In 2015 zijn er meer antisemitische incidenten geregistreerd op Nederlandse scholen dan in de afgelopen tien jaar het geval was. Dit schrijft het...

jodendom
Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Veroordeelde hoort later welke straf hem wordt opgelegd

fundamentalisme
Palestijns kind gedood op Westelijke Jordaanoever

Palestijns kind gedood op Westelijke Jordaanoever

Huis beklad met 'Wraak' en 'Lang leve de Messias'

fundamentalisme