Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Sprekers Opwekking 2016 bekend

Nieuwe gezichten in samenkomsttent

in Mediatips

Deze week maakte Opwekking de nieuwe sprekers voor de Pinksterconferentie 2016 bekend. Stichting Opwekking-directeur Ruben Flach vertelt in Groot Nieuws Radio over de editie van komend jaar.

Dit jaar organiseert Stichting Opwekking voor de 46e keer de Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland. Het jaarlijks terugkerende evenement trekt tienduizenden bezoekers. Aan Groot Nieuws Radio laat Flach weten welke sprekers aantreden op het hoofdterrein. Nicolas van Amerom trapt de conferentie af op de vrijdagavond. Zaterdagochtend spreekt Evert- Jan Ouweneel. ‘s Avonds is de beurt aan Alan Platt, een Zuid-Afrikaanse predikant bekend van o.a. het City Change project. Op de zondag, traditioneel de drukste dag, spreekt Henk Stoorvogel in de ochtend en Kees Goedhart in de avond. De afsluiting van het weekend, op de maandagochtend, wordt verzorgd door Wim Hoddenbagh.

‘Samen Jezus leven’
Op de vraag waarop de keuze van de sprekers gebaseerd is antwoordt Flach: “Wij hebben nu ook gekozen voor wat nieuwe gezichten en minder bekende sprekers. Het woord ‘samen’ speelt een grote rol hierin”. Flach verwijst hier naar het thema van de Pinksterconferentie 2016: ‘Samen Jezus leven’. Ook maakte hij bekend dat het lied ‘Oceans’ van Hillsong United in de nieuwe Opwekkingsbundel wordt vertaald onder de Nederlandse titel ‘Lopen op het water’.

De Pinksterconferentie wordt gehouden van 13 t/m 16 mei 2016 op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Bron: Groot Nieuws Radio
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

Is er sprake van terugkeer van geloof?

Gisteren
Bart Brandsma

Bart Brandsma is spreker op The Justice Conference

Filosoof en adviseur van burgemeesters en politiekorpsen

14 september 2018
Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

'Het mag ook mislukken'

Tirza van der Graaf

13 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan