Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Prins Charles: "Impact christenvervolging is hartverscheurend"

Britse troonopvolger roept op tot 'gebed en reflectie'

in Nieuws

“De impact die al het onbespreekbare geweld en wreedheden hebben gehad op persoonlijke levens is absoluut hartverscheurend,” stelt Prins Charles over vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De Britse troonopvolger vraagt opnieuw aandacht voor de mishandeling en vervolging van christenen.

De prins sprak vorige week tijdens een Adventsreceptie van de aartsbisschop van Westminster, kardinaal Vincent Nichols met onder meer met Syrische katholieken en leden van de Chaldeeuws katholieke Kerk van Irak. Dit meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Wreedheden
In zijn toespraak wees prins Charles erop dat christelijke gemeenschappen in verschillende delen van het Midden-Oosten het bewuste doelwit zijn van islamitische militanten “die gemeenschappen willen verdelen die eeuwenlang naast elkaar hebben bestaan”. “De impact die al dit onbespreekbare geweld en deze wreedheden hebben gehad op persoonlijke levens is absoluut hartverscheurend.”

Erfgoed
Prins Charles ziet het als grootste uitdaging ervoor te zorgen “dat het spirituele en culturele erfgoed van het christendom in het Midden-Oosten bewaard blijft voor toekomstige generaties”. Daarnaast moet volgens hem alles worden gedaan om “praktische ondersteuning te geven aan hen die vervolgd worden”.

De Prins van Wales vraagt om 'gebed voor' en 'reflectie op' de christenvervolging in het Midden-Oosten. “Want ondanks wat de gehersenspoelde militanten mensen willen doen geloven, is het christendom geen ‘uitheemse’ religie.” Het christelijk geloof, zei de prins, is al tweeduizend jaar deel van het Midden-Oosten: “Het christendom is verre van een ‘westerse’ religie, het christendom werd geboren in – en gevormd door – het Oosten!”

Lees verder op Katholiek Nieuwsblad

Zie ook:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

islam en christendom| 'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 November 2017