Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerst met de Zandtovenaar

Bijzondere kerstvertelling in Apeldoorn

in Geloven

Vanavond brengt zandkunstenaar Gert van der Vijver, samen met diverse andere artiesten, het kerstverhaal tot leven op het Marktplein in Apeldoorn.

Het kerstverhaal wordt op een bijzondere manier uitgebeeld aan de hand van indrukwekkende zandtekeningen. Diverse bekende Nederlanders doen mee aan de show. O'G3NE zal zingen, Xander de Buisonjé kruipt in de huid van de slechte koning Herodes en Vajèn van den Bosch bezingt het verhaal vanuit de rol van moeder Maria. Het kerstverhaal wordt verteld door radiomaker en acteur Eric Corton. Een live-band en diverse lichteffecten zorgen voor een unieke kerstbeleving.

De Zandkunstenaar
De Zandkunstenaar is in Nederland de enige die met deze kunstvorm werkt. Al vaker maakte hij verschillende zandschilderingen van bijbelverhalen. Lees meer over de Zandkunstenaar.

Gratis
‘Kerst met de Zandtovenaar’ is gratis toegankelijk voor iedereen. De voorstelling begint om 19:00 en trekt jaarlijks ongeveer achtduizend bezoekers. Het is voor de vierde keer dat het evenement wordt gehouden. 

Tv
De voorstelling wordt vanavond opgenomen en volgende week uitgezonden op televisie. Op 24 december (17.00 uur), eerste kerstdag (11.15 uur) en tweede kerstdag (14.30 uur) is de show te zien NPO Zapp.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

Dominee Tim Vreugdenhil trekt het land door met 'stand-up theology'

Nathalie van 't Slot

christelijke... 22 juni 2018
Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Overzicht christelijke evenementen zomer 2018

christelijke... 18 juni 2018
Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’