Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerst met de Zandtovenaar

Bijzondere kerstvertelling in Apeldoorn

in Geloven

Vanavond brengt zandkunstenaar Gert van der Vijver, samen met diverse andere artiesten, het kerstverhaal tot leven op het Marktplein in Apeldoorn.

Het kerstverhaal wordt op een bijzondere manier uitgebeeld aan de hand van indrukwekkende zandtekeningen. Diverse bekende Nederlanders doen mee aan de show. O'G3NE zal zingen, Xander de Buisonjé kruipt in de huid van de slechte koning Herodes en Vajèn van den Bosch bezingt het verhaal vanuit de rol van moeder Maria. Het kerstverhaal wordt verteld door radiomaker en acteur Eric Corton. Een live-band en diverse lichteffecten zorgen voor een unieke kerstbeleving.

De Zandkunstenaar
De Zandkunstenaar is in Nederland de enige die met deze kunstvorm werkt. Al vaker maakte hij verschillende zandschilderingen van bijbelverhalen. Lees meer over de Zandkunstenaar.

Gratis
‘Kerst met de Zandtovenaar’ is gratis toegankelijk voor iedereen. De voorstelling begint om 19:00 en trekt jaarlijks ongeveer achtduizend bezoekers. Het is voor de vierde keer dat het evenement wordt gehouden. 

Tv
De voorstelling wordt vanavond opgenomen en volgende week uitgezonden op televisie. Op 24 december (17.00 uur), eerste kerstdag (11.15 uur) en tweede kerstdag (14.30 uur) is de show te zien NPO Zapp.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bevlogen bisschop huwelijk Meghan en Harry volgend jaar op Opwekking?

Bevlogen bisschop huwelijk Meghan en Harry volgend jaar op Opwekking?

'Het is iemand met een verhaal'

Miriam Duijf

Opwekking 22 mei 2018
‘Opwekking, daar regent het toch altijd?’

‘Opwekking, daar regent het toch altijd?’

5 vooroordelen over Pinksterconferentie onderzocht

Reinald Molenaar

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking 19 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’