Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerk legt megapuzzel tegen eenzaamheid

Kerk in Sliedrecht waagt zich aan een-na-grootste puzzel ter wereld

in Nieuws

Puzzelliefhebbers in de omgeving van Sliedrecht hoeven zich voorlopig niet te vervelen: in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap ligt de een-na-grootste puzzel ter wereld. Nog in 24.000 losse stukjes, welteverstaan.

Het idee voor de enorme legpuzzel komt van dominee Henk Hartogsveld: "Ik vond het een mooi idee in een maatschappij met veel eenzame mensen. Ook in het zeer christelijke dorp Sliedrecht moet ik constateren dat er heel veel eenzame mensen zijn."

Iedere donderdagavond is een speciaal ingerichte puzzelzaal in het kerkgebouw geopend en kan iedereen onder het genot van een kop koffie meepuzzelen. Hoewel, voorlopig is het vooral sorteren: eerst de hoekjes zoeken en de randpuzzelstukjes klaarleggen.

Als de duizenden plekjes uiteindelijk op hun plek liggen, vormt de puzzel een moderne interpretatie van de schepping zoals het in het Bijbelboek Genesis beschreven staat. De puzzel is dan ruim vier meter breed en 1,60 meter hoog en zal als schilderij in de kerken worden opgehangen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Chatbot Sanne: praten over zelfmoord helpt

Chatbot Sanne: praten over zelfmoord helpt

EO en 113 Zelfmoordpreventie willen taboe doorbreken

Joëlle Post

christelijke... 8 maart 2018
Ouderen grijpen steeds vaker naar de fles

Ouderen grijpen steeds vaker naar de fles

Openhartige gesprekken in 'Kruispunt'

gezondheid 11 februari 2018
Binnen één dag uit de eenzaamheid

Binnen één dag uit de eenzaamheid

'Ik leerde dat het kleine dingen zijn die ertoe doen'

Tirza van der Graaf

eenzaamheid 27 december 2017

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’