Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk legt megapuzzel tegen eenzaamheid

Kerk in Sliedrecht waagt zich aan een-na-grootste puzzel ter wereld

in Christelijk Nieuws

Puzzelliefhebbers in de omgeving van Sliedrecht hoeven zich voorlopig niet te vervelen: in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap ligt de een-na-grootste puzzel ter wereld. Nog in 24.000 losse stukjes, welteverstaan.

Het idee voor de enorme legpuzzel komt van dominee Henk Hartogsveld: "Ik vond het een mooi idee in een maatschappij met veel eenzame mensen. Ook in het zeer christelijke dorp Sliedrecht moet ik constateren dat er heel veel eenzame mensen zijn."

Iedere donderdagavond is een speciaal ingerichte puzzelzaal in het kerkgebouw geopend en kan iedereen onder het genot van een kop koffie meepuzzelen. Hoewel, voorlopig is het vooral sorteren: eerst de hoekjes zoeken en de randpuzzelstukjes klaarleggen.

Als de duizenden plekjes uiteindelijk op hun plek liggen, vormt de puzzel een moderne interpretatie van de schepping zoals het in het Bijbelboek Genesis beschreven staat. De puzzel is dan ruim vier meter breed en 1,60 meter hoog en zal als schilderij in de kerken worden opgehangen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons