Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jezus als vakkenvuller in tv-commercial PKN

"Kerst in de kerk. Ook plek voor jou."

in Mediatips

Kerststress en Jezus, daar draait het dit jaar om in de kerstcommercial van de Protestantse Kerk in Nederland. De commercial, die vanaf donderdag wordt uitgezonden door Ster op NPO 1, 2 en 3, is bedoeld om mensen naar de kerk te krijgen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de commercial dit keer niet door een reclamebureau bedacht, maar door leden van de protestantse Ichtuskerk in Colmschate. Bastiaan van den Berg, één van de bedenkers: "Ik hoop dat mensen die dit zien denken: wie is die Jezus, wat is er met die man? En dat ze daarom naar de kerk komen. Het is een valkuil jezelf met kerst centraal te stellen, daarom gaat deze commercial over kerststress."

Vakkenvuller
De commercial is niet alleen bedacht door mensen van de Ichtuskerk, maar ze spelen ook alle rollen in de commercial. Zo speelt ds. Walter Meijles in de commercial een man die last heeft van kerstboodschappenstress. In de supermarkt ontmoet hij Jezus als vakkenvuller.

Vrede, ontroering en verbondenheid
Ds. Meijles: "Aangeraakt worden van binnen roept een gevoel van vrede op, van ontroering en van verbondenheid. Dat zie je terug bij de mensen uit de kerstcommercial. Dat was Jezus voor zijn tijdgenoten, dat kan hij voor ons zijn nu en dat kunnen wij zijn wij voor elkaar."

Jezus! glossy
De rol van Jezus wordt gespeeld door dezelfde man die op de voorkant van de glossy Jezus! stond die maart 2015 verscheen. Leendertse: "Alleen Jezus komt van buiten, maar ook dat klopt eigenlijk precies."

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

kerk| Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

televisie| Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 May 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

christelijke organisaties| Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 March 2018