Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Ik was bang dat ik nooit meer beter werd"

2015 was jaar van herstel voor Marco van der Straten

Een terugblik op het afgelopen jaar brengt herinneringen naar boven. Misschien was 2015 voor jou een jaar als alle andere jaren. Misschien gebeurde er iets bijzonders. Voor Marco van der Straten, hoofdredacteur van Visie en EO.nl/Geloven, was 2015 een jaar van herstel.

Een jaar geleden had Marco niet gedacht dat hij nu weer zou kunnen werken. Hij zat ziek thuis met een auto-immuunziekte: sarcoïdose. Een ziekte die hij een paar jaar daarvoor ook al had gehad maar die nu opnieuw was teruggekomen. Het nam al zijn energie weg en het leek steeds erger te worden.

“Mijn dochter vroeg op een gegeven moment: ‘pap, ik ben wel eens bang dat je nooit meer beter wordt.’ Ik kon eigenlijk niks anders zeggen dan ‘ja, daar ben ik eigenlijk ook bang voor.’”

Gelukkig was 2015 een kantelpunt, een jaar van genezing. Een jaar waarin Marco merkte dat God naar hem omziet en dat Hij trouw is in de hoop die Hij geeft.

Bekijk de video:

Geschreven door:

Marco van der Straten

Hoofdredacteur Visie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons