Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Steeds meer kerken groen

"Het is laat, maar niet té laat!"

in Nieuws

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Veel mensen vinden deze ontwikkeling zorgelijk. Zo ook de initiatiefnemers van actiegroep Groene Kerken: "Het is laat, maar niet té laat voor actie!"

Juist kerken kunnen duurzamer - dus groener. Daarom zijn Kerk in Actie en Tear al langere tijd bezig met het project Groene Kerken; een actiegroep om kerken in Nederland duurzamer te helpen worden. Inmiddels zijn tientallen Nederlandse kerken al volop aan de slag.

Zonnepanelen in Delft
Zo heeft bijvoorbeeld de Vierhovenkerk in Delft de handen ineen geslagen om geld bij elkaar te krijgen om 90% van haar behoefte aan elektriciteit te dekken met zelf opgewekte zonnestroom. Op de site van de kerk wordt uitgelegd hoe men dit wil financieren. Er wordt gedacht aan een mix van giften van gemeenteleden, inkomsten van de bazaar en een lening die het college van kerkrentmeesters voor dit doel zou aangaan.

Klimaatparade in Amsterdam
Aankomende zondag 29 november is in Amsterdam de Klimaatparade. De klimaatparade wordt georganiseerd door een brede coalitie van milieubeweging, ontwikkelingsorganisaties, kerken en vakbonden. Ook de kerken en christelijke organisaties achter de Klimaatloop lopen mee met de Klimaatparade.

Wil je aansluiten in Amsterdam? Volgens de organisatie is iedereen met een hart voor het millieu van harte welkom. Kijk voor meer informatie op klimaatloop.nl.

Interview
Kort geleden sprak Petra de Joode van Radio 5 met met Evert-Jan Hazeleger, hoofd van Kerk in Actie. Je kunt het gesprek hier beluisteren.

Bron: Groenekerken

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

2Doc: Anote’s Ark

2Doc: Anote’s Ark

President Anote Tong: een 21ste eeuwse Noach?

schepping 4 juni 2018
Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Dit najaar op NPO 1

schepping 13 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’