Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ontroerend: vader stelt zoontje gerust na aanslagen

"Zij hebben geweren, wij hebben bloemen"

in Geloven

Een Franse peuter zou het liefst heel ver bij Parijs vandaan verhuizen na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, vertelt hij aan een journalist bij de bloemenzee voor het Bataclan-theater. Zijn vader stelt hem op aandoenlijke wijze gerust.

“Ze hebben pistolen en ze zijn heel erg gemeen papa”, zegt het ventje. Leg als vader dan maar eens uit dat je zoontje niet bang hoeft te zijn.

Maar hij weet zijn zoontje hartverwarmend eenvoudig gerust te stellen: “Wij hebben bloemen en die beschermen ons”, reageert zijn vader. “Kijk, iedereen legt bloemen neer, om tegen de pistolen te vechten.” Je ziet het gezicht van het jongetje zichtbaar opklaren.

Licht
Het doet denken aan een uitspraak van Martin Luther King: “Het duister kan het duister niet verjagen, dat kan alleen het licht. Haat kan haat niet verjagen, dat kan alleen liefde.”


Hoe vertel jij je kinderen over de aanslagen?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 november 2017