Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS laat ontvoerde christenen vrij na betaling

Er is een "behoorlijk bedrag'' betaald

in Christelijk Nieuws

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft 37 Assyrische christenen vrijgelaten na bemiddeling door stamoudsten uit Syrië en Irak. Er is een "behoorlijk bedrag" betaald voor de vrijlating van vooral ouderen, meldde het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag.

IS heeft aan de stamoudsten laten weten dat er meer Assyriërs die niet vechten voor de beweging op deze manier kunnen vrijkomen. Eerder dit jaar zijn er al meerdere Assyriërs vrijgelaten, in de meeste gevallen ging het daarbij om ouderen en zieken.

Volgens het observatorium hebben leden van IS in een video gedreigd met het doden van de christenen. Drie gevangenen deden in de video een oproep alles in het werk te stellen voor hun vrijlating. Voor hen lagen drie lichamen. IS heeft tientallen Assyrische christenen gevangen genomen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons