Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

God aanbidden als dj

Gianni evangeliseert in de dancewereld

in Mediatips

Muziek is de grote hobby van Gianni Koorndijk. Als dj reist hij heel Nederland door om op festivals en in kroegen muziek te maken voor God. Ook zit hij in de christelijke rapgroep De Rechtstaat, waarmee hij midden in de dancewereld evangeliseert.

"We willen jongeren laten zien dat God er voor ons en voor iedereen op de wereld is," zegt Gianni in Geloof en een Hoop Liefde. Gianni, beter bekend onder zijn artiestennaam Revino, is van jongs af aan al bezig met muziek. Naast dj van De Rechtstaat draait en produceert hij ook voor zichzelf. In zijn shows wil hij graag laten merken dat hij christen is.

Dubbele betekenis
Gianni wil het voorzichtig aan doen in de seculiere muziekwereld. Hij maakt het liefste teksten die op twee verschillende plaatsen gedraaid kunnen worden. Zowel in de seculiere wereld als in de christelijke wereld: "Je kunt aan mijn muziek niet horen dat ik christen ben maar je merkt het wel in mijn shows. Ook vind ik het mooi om niet-christelijke nummers te bewerken en te draaien die ook een christelijke betekenis kunnen hebben."

Droom
Gianni begon in de muziek omdat hij droomde dat God hem daartoe riep: "Ik droomde dat ik op het pleintje zat waar ik toen woonde. Ik zat bij het knikkerpotje en zag toen een ster in de lucht. Die ster was een engel, en die engel zei: je moet zendeling worden. Ik wist toen niet hoe, maar nu weet ik dat ik zendeling ben door mijn muziek."

Pleeggezin
Gianni groeide op in een pleeggezin. Daar is hij gelovig opgegroeid maar hij had het in zijn jeugd niet altijd makkelijk. Hij zat vol met vragen, maar God gaf hem liefde, rust, kracht en doorzettingsvermogen. In Geloof en een Hoop Liefde gaat Gianni op pad met De Rechtstaat. Hij vertelt over zijn passie als dj en over zijn achtergrond.

Bekijk het fragment uit Geloof en een Hoop Liefde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Wegens succes extra concert aangekondigd

Joëlle Post

christelijke... 19 juli 2018
Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Hit van MercyMe massaal bekeken op Facebook

christelijke... 18 juli 2018
Christelijke muziek tijdens je vakantie

Deze christelijke muziek maakt je vakantie onvergetelijk

Strand, bos, stad of bergen: voor elke bestemming een liedje

Pieter-Jan Rodenburg

christelijke... 11 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’