Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Doe een boodschapje extra'

Voedselactie van Dorcas voor allerarmsten

in Nieuws

Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren zij jaarlijks een actieweek, waarin duizenden vrijwilligers in Nederland voedsel en geld inzamelen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika en voor mensen die getroffen zijn door rampen. De Dorcas Voedselactie.

In 2015 vindt de Dorcas Voedselactie voor de twintigste keer plaats. Vrijwilligers houden van 1 tot en met 8 november 2015 allerlei acties vanuit supermarkten, kerken, scholen, bedrijven, clubs en verenigingen.

De tijdens de actieweek ingezamelde middelen komen terecht in voedselpakketten (voedsel voor nu) of worden geïnvesteerd in voedselzekerheidsprojecten (voedsel voor later). Bij voedsel voor nu gaat het concreet om boodschappen en dus voedselpakketten. Uit de ingezamelde boodschappen stelt Dorcas voedselpakketten samen voor mensen die door ziekte, ouderdom, beperkingen of rampen niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Bij voedsel voor later gaat het vooral om het inzamelen van geld. Mensen in nood en diepe armoede kunnen van het ingezamelde geld een opleiding volgen, begeleiding krijgen op de arbeidsmarkt en toegang krijgen tot een microkrediet om zaaigoed, vee of gereedschap te kunnen kopen. Zo verdienen zij brood op de plank voor zichzelf en voor anderen.

U kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Dorcas Voedselactie. U kunt één of meer producten van het voedsellijstje in bij een van de actielocaties. Of u kunt een een actie organiseren vanuit een school, vereniging of bedrijf. Meer informatie over Dorcas Voedselactie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

christelijke...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans