Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Dan maar virtueel achter het kruis aan"

Binnen no time 600 aanmeldingen processie The Passion

in Mediatips

Zeshonderd mensen hebben zich woensdagmiddag binnen anderhalf uur aangemeld om volgend jaar mee te lopen in de processie tijdens het Bijbelse spektakel The Passion in Amersfoort. Volgens een woordvoerder van de EO/KRO is dit nooit eerder zo snel gebeurd.

Tijdens de live-uitzending van de EO en de KRO lopen de deelnemers met een verlicht kruis naar het hoofdpodium op het Eemplein waarop bekende Nederlanders de hoofdrol spelen in de muzikale vertelling van het paasverhaal.

"Vorig jaar duurde de zoektocht naar processiedeelnemers nog twee dagen. We zien het als een positief signaal dat er steeds meer belangstelling voor The Passion is'', zegt de EO/KRO-woordvoerder.

Motivatie
"Mensen konden bij hun aanmelding hun motieven meegeven. Uit de aanmeldingen blijkt dat mensen hoop en troost putten uit de processie. We zien dat er mensen zijn die meelopen om persoonlijk te rouwen, anderen lopen uit christelijke overtuiging mee."

Virtueel
Ook vorige edities was de belangstelling om mee te lopen in de processie groot. Hier vanuit is het idee geboren om mensen de mogelijkheid te bieden virtueel aan te sluiten. Net als bij de echte processie konden deelnemers zowel in Groningen (2014) als Enschede (2015) deelnemen aan een virtuele variant en online vertellen waarom ze bij willen dragen aan dit verhaal van liefde en hoop, eenzaamheid en verbinding.

Promo The Passion 2016

Onthulling Amersfoort als Passionstad 2016

De zesde editie van The Passion wordt gehouden op Witte Donderdag 24 maart 2016. De gemeente Amersfoort vindt het een eer dit bijzondere event te ontvangen.

Bron: ANP | EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Den Helder wil The Passion

Den Helder wil The Passion

Inzamelingsactie om tv-spektakel naar stad te krijgen

The Passion
Jeroen van der Boom speelt Petrus in The Passion

Jeroen van der Boom speelt Petrus in The Passion

Zó zou Petrus geweest kunnen zijn. Enthousiast, gedreven, soms wat van de hak op de tak, maar altijd vol vuur. Jeroen van der Boom mag dit jaar die...

Robert ten Brink: 'Onbaatzuchtige liefde bestaat niet'

Robert ten Brink: 'Onbaatzuchtige liefde bestaat niet'

De verteller van The Passion is dit jaar Robert ten Brink. Een erebaan, maar eentje die hij aankan. “Toen ik 10 was, won ik een voorleeswedstrijd. Dat...