Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

ChristenUnie neemt afscheid van Slob

Gert-Jan Segers presenteert zich als nieuwe fractievoorzitter

in Christelijk Nieuws

De ChristenUnie neemt zaterdag op haar partijcongres afscheid van Arie Slob, oud-fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Tegelijk presenteert Gert-Jan Segers (46) zich als de nieuwe politiek leider van de kleine christelijke partij.

Slob kondigde onlangs aan dat hij het Binnenhof in Den Haag na veertien jaar achter zich laat. Hij wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, zijn woonplaats. Hij zit nog tot 1 december in de Kamer waarna zijn zetel wordt opgevuld door Eppo Bruins.

De 46-jarige Bruins was tot 2011 lid van het CDA maar stapte toen over naar de ChristenUnie. Vanaf 2008 is hij directeur van de Technologiestichting STW. Daarnaast is de gepromoveerde natuurkundige sinds 2013 hoofdredacteur van Denkwijzer, het blad van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie.

De bijeenkomst in Nijkerk is het 32e partijcongres van de ChristenUnie, die nu vijf zetels heeft in de Tweede Kamer en drie in de Eerste Kamer.

Lees hier meer over het vertrek van Arie Slob.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons