Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Actie tegen kinderarbeid

Eén miljoen kinderen werken in goudmijnen

in Nieuws

Kinderarbeid neemt nog steeds toe. Wereldwijd werken er meer dan 1 miljoen kinderen in de goudmijnbouw. Goud wordt onder andere gebruikt voor de productie van smartphones. Electronicafabrikanten doen te weinig tegen kinderarbeid, vindt Kerk in Actie.

Het aantal kinderen wat in goudmijnen moet werken, groeit. Bijvoorbeeld in het Afrikaanse Mali, waar de teller nu op ruim 200.000 kinderen staat. Het goud dat de kinderen winnen, komt uiteindelijk terecht bij elektronicafabrikanten die het gebruiken voor het maken van onze mobiele telefoons, computers en andere consumentenelektronica. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau SOMO in opdracht van Stop Kinderarbeid.

Niets
Elektronicabedrijven doen bijna niets om kinderarbeid in de goudmijnen tegen te gaan, terwijl de kans zeer groot is dat dit goud in hun producten en onze handen belandt. De werkgroep 'Stop kinderarbeid' is daarom een actie gestart om kinderarbeid in goudmijnen tegen te gaan.

Stop Kinderarbeid roept de elektronicasector op om serieus werk te maken van de bestrijding van kinderarbeid. De petitie is onder andere te vinden via de site van Kerk in Actie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 27)

Bart van Delen

christelijke... 2 juli 2018
Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

duurzaamheid 23 juni 2018
‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

Pleidooi voor een duurzame levensstijl

Tirza van der Graaf

duurzaamheid 31 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’