Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Slavernij bestaat nog steeds

Uitbuiting komt ook in Nederland voor

in Nieuws

Tien organisaties hebben de handen ineen geslagen om meer aandacht te vragen voor het probleem van moderne slavernij. Een speciale glossy over dit onderwerp werd op 15 oktober aan de Minister van Veiligheid en Justitie aangeboden.

Slavernij in Nederland 
Wanneer er over het onderwerp slavernij wordt gesproken, sta je er niet zo snel bij stil dat dit ook in Nederland voorkomt.  Jaarlijks worden er in land echter duizenden mannen, vrouwen en kinderen het slachtoffer van moderne slavernij. Deze vorm van misbruik komt niet alleen in de prostitutie voor, ook in de land- en tuinbouw, horeca en bouw is dit het geval. Om dit te bestrijden is er meer bewustwording en kennis hiervan nodig om dit tegen te kunnen gaan. Slechts 10% van de Nederlanders weet dat slavernij ook onder hun ogen voorkomt. 

18 oktober
Sinds twee jaar organiseert het nationale platform Stop moderne Slavernij rondom 18 oktober, de Europese Dag tegen mensenhandel, acties en campagnes om de bewustwording te vergroten en om  dit onrecht te bestrijden. Dit jaar heeft dit platform, waar ook de christelijke organisaties International Justice Mission en Het Scharlaken Koord deel van uitmaken, de thematische glossy ‘mensenhandel’ samengesteld.

Minister neemt glossy in ontvangst
Voorafgaand aan een Kamerdebat waarin het thema 'mensenhandel' aan de orde was, nam minister Ard van der Steur het eerste geprinte exemplaar van de glossy in ontvangst.

De internetversie van de glossy kun je vinden op de site van het platform Stop moderne Slavernij.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

Cursus geeft achtergrondinformatie en tips

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans