Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Palestijnen stichten brand in tombe Jozef

Palestijnse jongeren dringen complex binnen en gooien molotovcocktails

in Nieuws

Honderden Palestijnse jongeren hebben vrijdag met molotovcocktails brand gesticht in het complex van het vermeende graf van de aartsvader Jozef in Nablus. Nadat een aantal van hen het complex waren binnengedrongen, grepen de Palestijnse veiligheidsdiensten in, meldt de Israëlische krant Haaretz.

Het Israëlische leger veroordeelt de aanval op de tombe van de aartsvader, die volgens de Bijbel het Joodse volk uit Egypte leidde en in de islam als profeet wordt gezien.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas sprak donderdag aan de telefoon met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die hij beloofde alles in het werk te stellen om de gemoederen op de Westelijke Jordaanoever te bedaren. Die belofte kan hij vrijdag meteen gestand doen, omdat Hamas heeft opgeroepen om na het vrijdaggebed de straat op te gaan om te demonstreren. De verwachting is dat dat ook in de Gazastrook zal gebeuren.

Bron: ANP
Beeld: Archieffoto uit december 2010: ultra-orthodoxe joden lopen door complex van Jozefs graftombe op de Westelijke Jordaanoever in de stad Nablus (ANP)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Opgravingen naar de Ark van het Verbond

Opgravingen naar de Ark van het Verbond

Fransen en Israëliërs slaan de handen ineen

Israël
Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Van Nablus naar Ninevé: Aflevering 2 bij de Mandeeërs

christendom
Unieke vondst zegel van koning Hizkia

Unieke vondst zegel van koning Hizkia

Bijbelse verhalen over koning Hizkia tot leven door vondst in Jeruzalem

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans