Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Metal-kerkdienst met scheurende gitaren

"Gewoon met koffie en thee"

in Nieuws

Aanstaande zaterdag wordt in het Friese Leeuwarden de eerste metal-kerkdienst van Nederland gehouden. Metalmuziek wordt gekenmerkt door scheurende gitaren en schreeuwerige stemmen. In de dienst worden bekende christelijke liederen in een metalversie uitgevoerd.

De dienst wordt georganiseerd door Metal Bijbel Leeuwarden. Deze zomer deelde deze organisatie speciale metal bijbels uit bij metalfesitvals. Een van de initiatiefnemers is Marc de Bruin. Hij vertelt dat hij positieve reacties heeft gehoord op het initiatief. "Metal in de kerk is niet direct iets wat mensen verwachten. Liefhebbers van metalmuziek zijn blij dat we dit een keer doen. […] Er is nog nooit een volledige metal-kerkdienst geweest." 

Toch is er ook kritiek te horen. De Bruin: "Sommigen vinden deze muziek duivels en het mag van hen al helemaal niet in een kerkgebouw." 

Metal Praise
De spreker in de dienst is Jair Sagstrom van Stichting Reck, de stichting die de metalbijbel introduceerde in Nederland. In de dienst worden onder andere speciale metalversies van Praise Adonai en Zegenkroon gespeeld.

De Bruin laat weten dat er veel liefhebbers van metal op de dienst afkomen. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten, zonder alcohol. "Het blijft een kerkdienst en het is geen festival. Dus we schenken gewoon koffie en thee."

De metalkerkdienst wordt gehouden op zaterdag 10 oktober om 19.30 in evangelische gemeente 'de Salvator' in Leeuwarden.

Bron: Friesch Dagblad
Foto: Metal Bijbel Leeuwarden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

‘Ik wil ze laten zien dat voor mijn kinderen niks onmogelijk is’

Tirza van der Graaf

18 september 2018
'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 38)

Bart van Delen

17 september 2018
'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

1 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan