Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Ik zie mezelf nog steeds als vluchteling"

In gesprek met Habtom Yohannes

in Nieuws

Op zeventienjarige leeftijd vluchtte Habtom uit Eritrea naar Nederland. Nu, tientallen jaren later, is hij volledig gesetteld en geïntegreerd. Toch ziet hij zichzelf nog steeds als vluchteling. Een vluchteling met veel vragen aan God.

Die vragen aan God zijn alleen maar toegenomen na zijn recente bezoek aan 'De Jungle', het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij Calais. "Die vragen zijn mijn geloof", zegt hij stellig. "Totdat ik God in de ogen kan kijken en antwoorden krijg."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat vertel ik mijn kids over de aangespoelde peuter?

Wat vertel ik mijn kids over de aangespoelde peuter?

Hoopvol opvoeden in een hopeloze wereld

KlaasJan Baas

geloofsopvoeding
Lezersvraag: Mag ik illegalen huisvesten?

Lezersvraag: Mag ik illegalen huisvesten?

In de Bijbel staat dat ik de overheid moet gehoorzamen?

Reinier Sonneveld

Dilemma | Wel of geen vluchteling in huis nemen

Dilemma | Wel of geen vluchteling in huis nemen

Kun je nog terug als je eenmaal iemand in huis hebt?

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips