Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Eeuwige stad' Rome vreest aanslagen IS

Heilig Jubeljaar trekt 30 miljoen pelgrims

in Nieuws

"De zorgen zijn groot in de eeuwige stad", zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica maandag. Het bestuur van Rome vreest dat de Italiaanse hoofdstad vanaf het begin van het Heilige Jaar op 8 december doel van islamitische terreuraanslagen zal zijn.

Het is het eerste zogenoemde jubeljaar dat de katholieke kerk viert sinds het ontstaan van Islamitische Staat.  Rome verwacht van december 2015 tot november 2016 dertig miljoen pelgrims uit de hele wereld.

Dreiging IS
Aangezien IS in zijn propaganda Rome als centrum van het christendom telkens weer tot aanvalsdoel bestempelt, zijn de veiligheidsinstanties zeer op hun hoede, aldus de stadsprefect Franco Gabrielli.

Het jubeljaar wordt normaal gesproken eens in de vijftig jaar gevierd. De laatste keer was in 2000. Dit keer is het een extra viering op initiatief van paus Franciscus, waarin de barmhartigheid centraal staat. Met dit bijzondere jaar wordt de vijftigste viering van de afsluiting van het Tweede Vaticaans Concilie in 1965 herdacht.

Bron: ANP | Foto: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’