Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Eeuwige stad' Rome vreest aanslagen IS

Heilig Jubeljaar trekt 30 miljoen pelgrims

in Nieuws

"De zorgen zijn groot in de eeuwige stad", zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica maandag. Het bestuur van Rome vreest dat de Italiaanse hoofdstad vanaf het begin van het Heilige Jaar op 8 december doel van islamitische terreuraanslagen zal zijn.

Het is het eerste zogenoemde jubeljaar dat de katholieke kerk viert sinds het ontstaan van Islamitische Staat.  Rome verwacht van december 2015 tot november 2016 dertig miljoen pelgrims uit de hele wereld.

Dreiging IS
Aangezien IS in zijn propaganda Rome als centrum van het christendom telkens weer tot aanvalsdoel bestempelt, zijn de veiligheidsinstanties zeer op hun hoede, aldus de stadsprefect Franco Gabrielli.

Het jubeljaar wordt normaal gesproken eens in de vijftig jaar gevierd. De laatste keer was in 2000. Dit keer is het een extra viering op initiatief van paus Franciscus, waarin de barmhartigheid centraal staat. Met dit bijzondere jaar wordt de vijftigste viering van de afsluiting van het Tweede Vaticaans Concilie in 1965 herdacht.

Bron: ANP | Foto: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

2Doc 'Behind the altar' over kindermisbruikcrisis

2Doc 'Behind the altar' over kindermisbruikcrisis

Onderzoek: 3 van de 4 daders nog actief

Miriam Duijf

kerk
Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom
Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips