Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wie is God?

Levensles over de kernvraag van het geloof

in Geloven

Wereldwijd zijn er ontelbaar veel mensen die geloven in een hogere macht. Moslims, Joden, Hindoes, christenen, etc. Maar als God bestaat, zijn we dan afhankelijk van de mening van anderen om iets over hem te weten te komen? Wie is God eigenlijk?

Hoe denk jij over God? In de Bijbel lijkt God zelf aan het woord te zijn. Hoe komt hij daarin naar voren? Is god een onpersoonlijke kracht? Of moeten we hem zien als een oude, wat bozige man, die klaar staat om iedereen met het oordeel te treffen? Of is hij de verpersoonlijking van de liefde, zoals je ook wel hoort zeggen? En hoe zit het dan met Jezus, die in de Bijbel zo'n grote plaats inneemt?

Hoe vind je op de zee van meningen je koers? Klakkeloos anderen nalopen? Of zelf ontdekken hoe het zit? Kan God zich niet even voorstellen?

In deze levensles wordt het meest kenmerkende dat God in de Bijbel over zichzelf meedeelt op een rij gezet. Het gaat niet over theologische leerstellingen, maar om God zelf. Wie is hij? Hoe is hij nu echt? Ontdek of dat overeenkomt met jouw godsbeeld? 

Ontdek het zelf, start een queeste, een persoonlijke zoektocht naar God.

Kan je leven onveranderd blijven als je hem persoonlijk leert kennen? Reken ondertussen ook af met karikaturen en stereotiepe voorstellingen van God en het christelijke geloof.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

geloofsvragen 6 juni 2018
21 redenen om niet in God te geloven

21 redenen om niet in God te geloven

Theoloog Marinus de Jong schreef boek over moeilijke geloofsvragen

Femke Taale

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’