Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vredesgebed Taizé bij Koreaanse grens

Kerkstromingen komen samen voor vrede Korea

in Geloven

200 jongeren baden op initiatief van de gemeenschap van Taizé vlakbij de grens van Noord- en Zuid-Korea voor de vrede en de verzoening tussen deze twee landen.

De katholieke, protestantse en anglicaanse jongeren kwamen uit Hong Kong, Taiwan, Vietnam, Birma en Frankrijk. Na een vredestocht hielden zij een vesperdienst voor de vrede in de kerk van Paju, op 5 kilometer van de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Coördinator van het vredesinitiatief, Shin Han Yol, vertelt dat het de bedoeling was om verenigd met de Noord-Koreaanse burgers voor vrede te bidden. "Omdat zij niet tot bij ons kunnen komen, besloten wij om zo dicht mogelijk tot bij hen te gaan."

De kerk van Paju werd in 1997 opgericht door een groep katholieken die uit Noord-Korea waren gevlucht. Zij kochten het terrein destijds aan om er een kerk 'van hoop en van vrede' op te trekken.


Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse