Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Voorganger pleegt zelfmoord na hack Ashley Madison

'We wilden hem vergeven'

in Geloven

De 56-jarige Amerikaanse voorganger John Gibson pleegde onlangs zelfmoord omdat zijn naam voorkwam op de lijst van gebruikers van de gehackte overspelsite Ashley Madison.

Zijn vrouw Christi vond hem, zes dagen nadat de accountgegevens waren vrijgegeven door de hackers. ‘Ik moest mijn kinderen bellen om het hen dit te vertellen. Maar hoe vertel je je kinderen dat hun vader niet meer leeft en dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd?”.

In een door Gibson achtergelaten briefje vertelt hij over zijn depressie en zijn zelfmoord. Cristi: "Hij schreef over zijn depressie. En dat hij heel veel spijt had van het feit dat hij actief was geweest op de overspelsite. We wilden hem vergeven, en heel veel mensen hebben dat ook tegen hem gezegd. Maar voor John zelf was de schande te groot. Hij was altijd vol van genade en vergeving naar anderen toe, maar blijkbaar was hij niet in staat om zichzelf te vergeven."

Volgens zoon Trey had zijn vader al langer last van depressies en kampte hij met een pornoverslaving.

In juli dreigden de hackers om alle namen en accountgegevens vrij te geven, inclusief creditcardgegevens. In augustus werden de namen ook daadwerkelijk vrijgegeven. Veel leden van de Ashley Madison website verklaarden dat de het openbaar maken van deze gegevens hun levens heeft verwoest. De autoriteiten in Toronto onderzoeken momenteel in hoeverre twee andere gevallen van zelfmoord gelinkt kunnen worden aan deze hack. 

Bron: Huffingtonpost.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’