Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Rellen bij al-Aqsamoskee Jeruzalem houden aan

Geweld op heilige plek leidt tot spanningen

in Christelijk Nieuws

Voor de derde dag op rij zijn Palestijnse jongeren en de Israëlische oproerpolitie dinsdag slaags geraakt bij de Tempelberg en de al-Aqsamoskee in Jeruzalem. Politiemensen bestookten de Palestijnen, die met stenen gooiden, met traangas en flitsgranaten.

Het geweld op de voor Joden én moslims heilige plek leidt intussen tot diplomatieke spanningen.

Koning Abdullah van Jordanië noemde het optreden van de Israëlische autoriteiten provocerend en waarschuwde dinsdag in staatsmedia dat het de relatie tussen Israël en Jordanië kan schaden.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas veroordeelde de Israëlische acties, VN-chef Ban Ki-moon sprak zijn zorgen uit over de situatie. De rellen braken zondag uit toen de politie het terrein bij de moskee opkwam, naar eigen zeggen juist om rellen te voorkomen aan de vooravond van Joods Nieuwjaar.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons