Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Politie vindt Rotterdamse kerk 'fantastisch'

Wijkagent: ''Kerkelijke vrijwilligers spelen een grote rol''

in Geloven

Buurtpastor Nico van Splunter en zijn kerk in Spangen doen volgens de Rotterdamse politie 'fantastisch werk'. Dat vertelt wijkagent Garry Werners in EO Door De Week.

Spangen

Tot 2003 was Spangen een van de armste wijken van Nederland. De wijk werd geteisterd door drugsoverlast en door prostitutie. Acht jaar geleden haakte de Protestantse Kerk (PKN) in met het project 'Geloven in Spangen'. Het idee was om een totaal nieuwe manier van kerk-zijn te ontwikkelen. Sinds vier jaar staat dat onder leiding van buurtpastor Nico van Splunter.

Politie

De Rotterdamse politie betrekt de kerk bij haar 'integrale aanpak' om de wijk zo leefbaar en veilig mogelijk te maken, vertelt Garry Werners. "Niet alleen bij geldproblemen, ook bij relatieproblemen of eenzaamheid weten we Nico te vinden. Als bestaande instanties niet kunnen helpen, is er dus toch nog een instantie die je kunt benaderen en die betekenis heeft in de wijk. Fantastisch!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hubrecht Smits nieuwe directeur Trans World Radio

Hubrecht Smits nieuwe directeur Trans World Radio

Hubrecht Smits gaat per 1 augustus aan de slag als nieuwe directeur van Trans World Radio (TWR) Nederland en België. Hij volgt Bernard Oosterhoff op,...

christelijke...
Evangelie voor Israëlische backpackers

Evangelie voor Israëlische backpackers

Meld je aan als christelijk gastgezin voor Israëlische reizigers

jodendom
Missionaris zoekt monnik

Missionaris zoekt monnik

Andries Radio Symposium: Monnik of missionaris?

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans