Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PKN: 'Leer vluchtelingen over religieuze vrijheid'

PKN wil samenwerken met Amnesty International

in Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) stelt voor om medewerkers van mensenrechtenorganisatie Amnesty International in te zetten bij de integratie van vluchtelingen. ,,Het zal de overgang naar een andere cultuur vereenvoudigen. Bovendien geven we daarmee de noodzakelijke bescherming aan andere religieuze of niet-religieuze groepen'', aldus PKN-secretaris Arjan Plaisier dinsdag.

Vluchtelingen nemen hun religieuze overtuiging mee uit het land van herkomst. Vrijwilligers die helpen bij hun opvang hebben volgens hem door recente religieuze schermutselingen vaak vragen en angsten.

In een brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) adviseert de PKN vluchtelingen die in Nederland aankomen snel duidelijk te maken wat het betekent om te leven in een open samenleving. ,,Concreet betekent dit dat zij voorlichting en training krijgen op het gebied van het recht op religieuze vrijheid en non-belief (niet gelovig zijn). Een recht waar ook nieuwkomers zich aan dienen te houden.'' Een organisatie als Amnesty kan ze bovendien meer inzicht geven in vrijheid van meningsuiting en democratie.

De Nederlandse Politie Bond (NPB) riep dinsdag op om vluchtelingen te scheiden naar etniciteit en geloof. Dat is volgens de NPB ,,rustiger en veiliger'' en het scheelt agenten overwerk in de asielzoekerscentra. Maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is niet van plan te scheiden en dat is ook niet de insteek van de PKN, meldde een woordvoerster.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

kerk| Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

televisie| Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 May 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

christelijke organisaties| Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 March 2018