Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus besluit abortus te vergeven

'Nederlandse priesters mochten abortus al vergeven'

in Nieuws

Het Vaticaan heeft gisteren in een brief priesters opgeroepen om vrouwen die abortus hebben ondergaan te vergeven. Deze beslissing geldt vooralsnog alleen voor het komende Heilig Jaar, die de Paus afgelopen maart in het leven geroepen heeft.

Paus Fransicus geeft aan dat vrouwen die deze pijnlijke beslissing hebben gemaakt ''een litteken op hun hart dragen.'' Eerder was het gebruikelijk dat deze vrouwen uit de kerk werden gezet.

Abortus werd in Nederland al vergeven
In Dit is de Dag van afgelopen dinsdag vertelt priester Antoine Bodar dat het in Nederland sinds de jaren tachtig al gebruikelijk was om abortus te vergeven. "Ik ben trots op onze Nederlandse bischoppen dat ze dit al langere tijd geleden hebben besloten."  Bodar hoop erop dat ook na het Heilige Jaar deze regel algemeen wordt ingesteld.

''Het is God die het leven schenkt''
Het feit dat de paus vergeving schenkt maakt niet dat de Katholieke Kerk abortus goedkeurt. Twee maanden na zijn verkiezing sprak Paus Franciscus zich nog tegen abortus uit. In een tweet gaf hij aan dat het God is die het leven schenkt. "Laat ons het mensenleven respecteren en liefhebben. In het bijzonder het kwetsbare leven in de baarmoeder."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

'Mijn kind werd doodziek van mazelen door een niet-ingeënt kind'

Miriam Duijf

16 september 2018
Jannica leeft dankzij een nieuwe lever

Jannica leeft dankzij een nieuwe lever

'Orgaandonatie is ingrijpend, maar je kunt er iemand mee redden'

Femke Taale

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018