Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Patriarch roept Syrische christenen op te blijven

Duizenden jonge christenen ontvluchtten Syrië en Irak

in Nieuws

De Grieks-katholieke patriarch Gregorios III Laham roept Syrische christelijke jongeren op om het land niet te verlaten. Dat schrijft hij in een open brief aan katholieke jongeren in het Midden-Oosten.

"De bijna massale immigratiegolf van jongeren, in het bijzonder in Syrië maar ook in Libanon en Irak, breekt mijn hart" schrijft de in Syrië wonende patriarch. De massale 'emigratietsunami' bedreigt de aanwezigheid van christenen in Syrië. Hij vraagt jongeren om na te denken over de toekomst van de kerk in het Midden-Oosten en moedigt aan om te blijven. "Wees geduldig! Blijf voor uw kerk, uw vaderland, voor Syrië en voor zijn toekomst! Blijf!"

Volgens schattingen hebben sinds 2011 al 450.000 van de in totaal 1,17 miljoen christenen het land verlaten. In Irak wonen er van de oorspronkelijke 1,5 miljoen christenen nog ongeveer 300.000. Dit aantal daalt nog steeds.

Gregorios III Laham is geestelijk leider van de Melkitische Grieks-katholieke Kerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’