Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuw: catechismus-app van Tim Keller

Een jaar lang 52 vragen over het christendom

in Mediatips

De ‘New City Catechism’, een catechismus die onder andere is ontwikkeld door de Amerikaanse theoloog Tim Keller, is sinds deze week te downloaden als app.

In de ‘New City Catechism’ (NCC) behandelt Keller in samenwerking met andere theologen op een hedendaagse manier 52 vragen en antwoorden over het christelijk geloof. Inspiratiebronnen zijn de Heidelbergse Catechismus, de Westminster Catechismi en de Geneefse Catechismus van Calvijn.

De NCC bestaat uit drie onderdelen over God de Vader, Jezus en de Heilige Geest. Er is ook een kinderversie, zodat jong en oud elke week een vraag kunnen doornemen.

Vooralsnog is er nog geen Nederlandse vertaling van de app uitgebracht. De Nederlandse versie van de catechismusvragen, commentaren en filmpjes is echter al online te zien op newcitycatechismus.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ellie Lust vergelijkt bizarre zaken in VS en Nederland

Ellie Lust vergelijkt bizarre zaken in VS en Nederland

Iedere woensdag, 22.00 uur, Investigation Discovery

Bart van Delen

6 uur geleden
EO zendt film uit over Aramese genocide

EO zendt film uit over Aramese genocide

‘Ik moet het verhaal vertellen voordat het vergeten wordt’

Gisteren
'Genaaid' met Jennifer Hoffman: waar komt je kleding vandaan?

'Genaaid' met Jennifer Hoffman: waar komt je kleding vandaan?

Jonge fashionista's naar Myanmar: woensdag, 20.25 uur, NPO 3

Bart van Delen

Gisteren