Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Netanyahu: Israël te klein voor opvang vluchtelingen

Grenzen worden goed gecontroleerd

in Nieuws

Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is zijn land 'te klein' om Syrische vluchtelingen op te vangen. De premier reageert hiermee op een verzoek dat gisteren gedaan werd door de Israëlische oppositieleider Isaac Herzog. Hij zei dat Israël niet lijdzaam toe moet zien terwijl miljoenen mensen Syrië verlaten.

Oppositieleider Isaac Herzorg riep de Israëlische regering zaterdag op om Syrische vluchtelingen toe te laten. "Het Joodse volk mag niet apathisch zijn terwijl honderdduizenden vluchtelingen op zoek zijn naar een toevluchtsoord", stelde Herzog. 

"Israël is een klein land", zegt Netanyahu in een reactie op de oproep van Herzog. "We hebben niet de geografische en demografische mogelijkheden om de vluchtelingen op te vangen." Volgens Netanyahu moet Israël de grenzen goed controleren om te voorkomen dat het land wordt "overspoeld met infiltranten, arbeidsmigranten en terroristen". Daarom heeft hij naar eigen zeggen opdracht gegeven een hek te bouwen aan de oostgrens van Israël. 

Israël voert volgens Netanyahu gesprekken met Afrikaanse en Europese leiders over hulp-pakketten voor de landen waar de vluchtelingen vandaan komen.Dat schrijft Haaretz vandaag. Hij benadrukt wel dat het land 'zeker niet apathisch is ten opzichte van de problemen in Syrië'.

Bron: Nu.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’