Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Muzikale inbreng SGP in Tweede Kamer

Christelijk koor zingt 'Amazing Grace'

in Nieuws

De SGP heeft haar inbreng voor de Algemene Beschouwingen woensdag voorzien van een muzikale noot. Leden van christelijke koren waren opgetrommeld voor een heuse flashmob in de hal van de Tweede Kamer. Uiteindelijk sloot niemand anders van de bezoekers zich aan bij het 'Amazing Grace'.

Het optreden trok veel aandacht en applaus, maar de beveiliging was not amused. Er volgt nog een gesprek, zei een woordvoerder van de SGP-fractie schuldbewust. "Maar de zangers wisten dat ze niet te hard mochten zingen om de vergadering in de grote zaal niet te verstoren."

De actie was bedoeld om de inbreng van SGP-voorman Kees van der Staaij onder de aandacht te brengen. Het lied gaat over vergevingsgezindheid en verzoening en dat is ook de rode draad in het verhaal van de SGP'er, die naar verwachting pas in de avond aan de beurt komt in het debat.

Een video van de flashmob is hier te bekijken.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gunt de SGP vrouwen een jubileumcadeau?

Gunt de SGP vrouwen een jubileumcadeau?

‘Ontbreken steun hoofdbestuur voor vrouwen enorme misser’

Marco van der Straten

SGP
Riet Grabijn-van Putten te gast in 'Het Vermoeden'

Riet Grabijn-van Putten te gast in 'Het Vermoeden'

‘Hoewel alles me afgenomen is, ervaar ik Gods leiding’

politiek en...
'Ik zit vandaag namens SGP in de Tweede Kamer'

'Ik zit vandaag namens SGP in de Tweede Kamer'

Anna vraagt vandaag aandacht voor meisjes

Sjoerd Wielenga

politiek en...