Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Migranten spreiden naar religie"

COA houdt vast aan gemengde opvang

in Nieuws

Vluchtelingen in asielzoekerscentra moeten beter worden gescheiden naar etniciteit en geloof. Daarvoor pleit de Nederlandse Politie Bond (NPB), schrijft het AD. Gebeurt dat niet, dan vreest de politie overwerk in de azc's.

"Voorheen was bij azc's minimale inzet nodig, maar nu dreigt dat anders te worden'', zegt Han Busker, voorzitter van de NPB. Hij doet een oproep aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA): "Denk goed na over de bewonerssamenstelling. Dat is in ons aller belang, ook die van de vluchtelingen. Voor hen wordt het rustiger en veiliger.''

Het COA houdt volgens de krant vast aan gemengde opvang. "Locaties inrichten voor specifieke groepen is al twintig jaar geen beleid meer. De ervaring van het COA is dat een gemêleerde groep gunstig is voor de leefbaarheid en beheersbaarheid'', zegt een woordvoerder.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus
Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Metterdaad-kijker neemt operatiekosten voor zijn rekening

vluchtelingen
Het jaar van... Margriet van der Woerd

Het jaar van... Margriet van der Woerd

'Met veel mensen kun je iets ontzettend moois bereiken'

Joëlle Post

vluchtelingen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans