Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Luisteren: paus komt met rockalbum

Vrijdag eerste single uitgebracht

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus blijkt ook muzikale ambities te hebben. Afgelopen vrijdag heeft hij zijn eerste single uitgebracht; eind november komt zijn complete rockplaat op de markt.

In het uitgebrachte nummer is de paus te horen terwijl hij in het Engels een Zuid-Koreaans publiek toespreekt, begeleid door trompetten, gitaren en synthesizers. De cd zal ook uitspraken van de paus in het Italiaans, Spaans en Portugees bevatten over onderwerpen als het milieu, vrede, menselijke waardigheid en de zorg voor armen.

"Word wakker, word wakker", zegt de paus in de single. "De Heer geeft je verantwoordelijkheid, het is een plicht om waakzaam te zijn. Laat de druk, de verleidingen en zonden niet onze gevoeligheid voor de schoonheid van heiligheid in de weg staan." En later dringt hij erop aan om wakker te worden: "Niemand die slaapt kan zingen, dansen en zich verheugen."

Producer en artistiek director Don Giulio Neroni werkte eerder ook samen met Johannes Paulus II en Benedictus voor een album. "Ik probeer trouw te blijven aan de persoonlijkheid van Paus Franciscus, die de paus van de dialoog is: hij verbindt, opent deuren, biedt gastvrijheid", legt hij uit aan Rolling Stone magazine. "In dit album verenigt de stem van de paus zich met muziek. En hedendaagse muziek verbindt zich met de christelijke traditie van gewijde muziek."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

Kinga Bán| Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

‘Zingen geeft me nieuwe energie’

Miriam Duijf

15 January 2019
Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

christelijke muziek| Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Christelijke hit in korte tijd al meer dan 50 miljoen keer bekeken op YouTube

30 December 2018
Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

Kinga Bán| Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

‘Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen’

17 December 2018