Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Luisteren: paus komt met rockalbum

Vrijdag eerste single uitgebracht

in Nieuws

Paus Franciscus blijkt ook muzikale ambities te hebben. Afgelopen vrijdag heeft hij zijn eerste single uitgebracht; eind november komt zijn complete rockplaat op de markt.

In het uitgebrachte nummer is de paus te horen terwijl hij in het Engels een Zuid-Koreaans publiek toespreekt, begeleid door trompetten, gitaren en synthesizers. De cd zal ook uitspraken van de paus in het Italiaans, Spaans en Portugees bevatten over onderwerpen als het milieu, vrede, menselijke waardigheid en de zorg voor armen.

"Word wakker, word wakker", zegt de paus in de single. "De Heer geeft je verantwoordelijkheid, het is een plicht om waakzaam te zijn. Laat de druk, de verleidingen en zonden niet onze gevoeligheid voor de schoonheid van heiligheid in de weg staan." En later dringt hij erop aan om wakker te worden: "Niemand die slaapt kan zingen, dansen en zich verheugen."

Producer en artistiek director Don Giulio Neroni werkte eerder ook samen met Johannes Paulus II en Benedictus voor een album. "Ik probeer trouw te blijven aan de persoonlijkheid van Paus Franciscus, die de paus van de dialoog is: hij verbindt, opent deuren, biedt gastvrijheid", legt hij uit aan Rolling Stone magazine. "In dit album verenigt de stem van de paus zich met muziek. En hedendaagse muziek verbindt zich met de christelijke traditie van gewijde muziek."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Wegens succes extra concert aangekondigd

Joëlle Post

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Hit van MercyMe massaal bekeken op Facebook

christelijke... 18 juli 2018
Christelijke muziek tijdens je vakantie

Deze christelijke muziek maakt je vakantie onvergetelijk

Strand, bos, stad of bergen: voor elke bestemming een liedje

Pieter-Jan Rodenburg

christelijke... 11 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’