Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kees Kraayenoord praat met zijn broer over God

"Ik heb God op een andere manier leren kennen"

in Mediatips

Heeft u het fragment met de broers Jan en Kees Kraayenoord al gezien? Twee broers met beide een andere kijk op God. In het programma Geloof en een Hoop Liefde praten ze hierover met elkaar.

Jan Kraayenoord heeft God op een andere manier leren kennen dan de God van zijn jeugd. “Ik wil openstaan voor alles om me heen”. Jan ziet God als grote scheppende kracht achter het universum. En Jezus, die zit vooral in jezelf. “Vertrouwen is voor mij het belangrijkste. Ik denk dat we naar binnen moeten kijken. Dat binnenste moeten we ontwikkelen. Daarvoor zijn we op de aarde.”

Jan’s broer, de bekende predikant Kees Kraayenoord, vraagt zich af of Jan nog iets heeft met de God van hun jeugd. Daar heeft Jan nog wel een aantal vragen over. Bekijk het fragment hierboven.

In Geloof en een Hoop Liefde gaan Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Elke week bezoeken ze een andere plaats. Deze week is Katwijk aan de beurt. Geloof en een Hoop Liefde is te zien op maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

‘Ik wil ze laten zien dat voor mijn kinderen niks onmogelijk is’

Tirza van der Graaf

18 september 2018
'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 38)

Bart van Delen

17 september 2018
'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

1 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan