Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Jaarlijkse Kroonbede zondag op tv

Samen bidden voor de overheid

in Geloven

Vrede en recht lijken ver weg in deze wereld. Daarom staat de jaarlijkse Kroonbede in het teken van deze idealen. Het jaarlijks gebed voor de overheid, met muzikale begeleiding van Sela, is de zondag voor prinsjesdag op tv.

Het thema is 'Investeer in Gebed voor vrede en recht'. Vrede en recht zijn woorden die de Westerse wereld ophangt aan de democratie, de rechtstaat en wereldwijd aan instanties als de VN. Toch zijn vrede en recht geen vanzelfsprekendheden. Daarom roept de organisatie van de Kroonbede op tot gebed.

Ds. Maarten Groen, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Den Haag, leidt de samenkomst en Wim Hoddenbagh, directeur van De 4e Musketier, houdt de overdenking.

Aansluitend aan de dienst volgt een uitzending van Metterdaad.

De uitzending is zondag 13 september om 19u30 via Radio 5, aan de vooravond van Prinsjesdag. De Nederlandse muziekgroep Sela verzorgt de muzikale begeleiding.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...
'Erken dat de goede dingen een geschenk zijn'

'Erken dat de goede dingen een geschenk zijn'

Ernst-Jan Pfauth maakte een seculier 'Dankboek'

Sjoerd Wielenga

christelijke...
Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans