Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

CU wil vluchtelingen laten samenwonen

"Eén centraal gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen"

in Nieuws

De ChristenUnie in Amersfoort denkt eraan om vluchtelingen bij elkaar te laten wonen. Volgens RTV Utrecht ziet de partij wel iets in het woonconcept 'co-housing' waarbij mensen wonen in een centraal gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen.

Volgens de ChristenUnie kan het woonconcept een oplossing zijn voor een dreigend tekort aan sociale huurwoningen. Met de huidige stroom vluchtelingen zou het volgens de ChristenUnie voor scheve gezichten zorgen wanneer mensen van buiten onmiddellijk een sociale huurwoning krijgen. Amersfoort kent lange wachtlijsten voor zulke huizen. De partij wil weten hoe andere partijen in de raad over centrale woonvormen voor vluchtelingen denken.

Portal: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Persoonlijke kerstwens bekende christenen

Persoonlijke kerstwens bekende christenen

Adieu 2015 | Terugkijken en vooruitzien

Joël Voordewind praat met Bono over vluchtelingen

Joël Voordewind praat met Bono over vluchtelingen

CU-kamerlid en U2-zanger delen bewogenheid vanuit hun geloof

ChristenUnie
Staatssecretaris positief over initiatieven opvang

Staatssecretaris positief over initiatieven opvang

Kritiek in media op plannen CU en PKN

vluchtelingen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans