Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Alleen christelijke vluchtelingen welkom?

"Ik begrijp werkelijk niets van dit onderscheid"

in Nieuws

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft afkeurend gereageerd op de uitspraken van twee burgemeesters, die in hun dorp alleen christelijke vluchtelingen willen opvangen.

 

“Ik begrijp werkelijk niets van dit onderscheid”, reageert hij tegen France24. “We moeten christenen uit het Midden-Oosten opvangen, maar ook moslims en andere minderheden worden vervolgd worden met eenzelfde mate van barbaarsheid.”

De reactie van de minister volgt op de uitspraken van de centrumrechtse burgemeesters van Roanne en Belfort (Oost-Frankrijk). Zij geven aan alleen vluchtelingen op te nemen die kunnen bewijzen dat ze christen zijn. De burgemeesters spreken zich uit in aanloop naar een breed overleg tussen de Franse burgemeesters komende zaterdag. Frankrijk heeft namelijk toegezegd de komende jaren 24.000 vluchtelingen op te nemen; in dit overleg bespreken ze waar ze de vluchtelingen zullen huisvesten.

De afgelopen weken zijn meer steden en landen in het nieuws die aangeven alleen christelijke vluchtelingen op te willen vangen, waaronder Slowakije en Cyprus. Ook steden in Nederland worstelen met het vluchtelingenprobleem. Zo wil raadslid Yesilgoz (VVD Amsterdam) asielaanvragen in de regio toetsen en christenen, homo’s en weeskinderen gericht uitnodigen.


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

Interview met Don Ceder: advocaat, bestuurder en lijsttrekker

Femke Taale

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018
Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Vrijdag, 20.30 uur, NPO 2

13 juli 2018

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan