Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Alleen christelijke vluchtelingen welkom?

"Ik begrijp werkelijk niets van dit onderscheid"

in Nieuws

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft afkeurend gereageerd op de uitspraken van twee burgemeesters, die in hun dorp alleen christelijke vluchtelingen willen opvangen.

 

“Ik begrijp werkelijk niets van dit onderscheid”, reageert hij tegen France24. “We moeten christenen uit het Midden-Oosten opvangen, maar ook moslims en andere minderheden worden vervolgd worden met eenzelfde mate van barbaarsheid.”

De reactie van de minister volgt op de uitspraken van de centrumrechtse burgemeesters van Roanne en Belfort (Oost-Frankrijk). Zij geven aan alleen vluchtelingen op te nemen die kunnen bewijzen dat ze christen zijn. De burgemeesters spreken zich uit in aanloop naar een breed overleg tussen de Franse burgemeesters komende zaterdag. Frankrijk heeft namelijk toegezegd de komende jaren 24.000 vluchtelingen op te nemen; in dit overleg bespreken ze waar ze de vluchtelingen zullen huisvesten.

De afgelopen weken zijn meer steden en landen in het nieuws die aangeven alleen christelijke vluchtelingen op te willen vangen, waaronder Slowakije en Cyprus. Ook steden in Nederland worstelen met het vluchtelingenprobleem. Zo wil raadslid Yesilgoz (VVD Amsterdam) asielaanvragen in de regio toetsen en christenen, homo’s en weeskinderen gericht uitnodigen.


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

politiek en... 28 mei 2018
100 jaar SGP

100 jaar SGP

Van een partij die vooral tégen dingen was, naar een partij die aan tafel zit

SGP 24 april 2018
Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’