Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wordt jouw lied een Opwekkingslied?

Ieder jaar meer dan 200 inzendingen

in Mediatips

Na de zomerperiode start de selectieprocedure voor de nieuwe Opwekkingsliederen. Ook jij kan liederen insturen die geschreven zijn voor samenzang, of die specifiek bedoeld zijn voor jongeren. En wie weet staat jouw lied volgend jaar in de Opwekkingsbundel!

De eerste Opwekkingsbundel is ooit ontstaan op initiatief van Wiesje Hoekendijk. Zij constateerde destijds dat de bestaande bundels waaruit gezongen werd (in evangelische en pinksterkringen), slechts weinig aanbiddingsliederen bevatten en wilde dit gemis met een aanvullende bundel compenseren. 

Voor de nieuwe cd worden ieder jaar twaalf nieuwe liederen uitgekozen. Dit gebeurt door een selectiecommissie. De leden van deze commissie zijn uitgekozen vanwege hun muzikale talenten, theologische kennis, taalvaardigheid en ervaring op het gebied van muziek in de kerk, en vormen een gevarieerde groep qua kerkelijke en theologische achtergrond. Opwekking wil de bundel namelijk voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar maken in Nederland.

Ieder jaar worden er tussen de 200 en 300 liederen ingezonden. De commissie heeft de taak om al deze liederen individueel te beluisteren en door te lezen. Ze beoordeelt deze liederen op een aantal verschillende punten met als uitkomst of een lied bruikbaar, onbruikbaar of een twijfelgeval is. Uit de lijst met bruikbare liederen worden uiteindelijk twaalf liederen gekozen.

Meer informatie over het insturen van jouw lied vind je op de website van Opwekking

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Aanbiddingsleider worden? Daar is een minor voor

Aanbiddingsleider worden? Daar is een minor voor

HKU en CHE lanceren keuzeminor ‘Worshipleader’ in september

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans