Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vluchtelingen uit Birma vinden plek in kerk Ede

Zomerserie migrantenkerk | Karen Baptisten Ede

in Nieuws

Zo'n vijftig vluchtelingen uit Birma, de Karen uit Myanmar, zijn terecht gekomen in Ede. Deze meeste mensen uit deze groep zijn christen. Baptisten in Ede hebben hun deur voor de Karen opgezet en inmiddels is er iedere maand een kerkdienst in het Karen. Marjan Moolenaar zocht ze op.

Deze zomer op radio 5 staat iedere week een andere migrantenkerk centraal. De snelst groeiende kerken zijn in Nederland vaak de gemeentes waar migranten naartoe gaan. Wie zijn deze christenen, waar komen ze vandaan en hoe gaat het er in hun kerk aan toe ? Van Nigeria, tot China tot Syrië, Christenen uit die landen komen ook hier bij elkaar.

Achtergrond Karen
De Karen zijn een volk dat in onder andere Myanmar, Thailand en Laos woont. Een groot deel van de Karen is christelijk, te midden van een boeddhistische samenleving. Zij zijn ook een van de stammen die het sterkst vechten tegen de overheersende junta van Myanmar. Meer dan 200.000 vluchtelingen hiervan wonen in vluchtelingenkampen in Thailand. De junta in Myanmar brandt regelmatig de kampen net over de grens van Thailand plat. Lees hier meer over de Karen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Congolese christenen halen geld op voor vluchtelingen

Congolese christenen halen geld op voor vluchtelingen

"We wilden graag iets terug doen"

vluchtelingen
Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Kerken worstelen met de vraag hoe zij moeten omgaan met asielzoekers die zich tot het christendom bekeren. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs...

vluchtelingen
Christenen en moslims Zweden in actie voor vluchtelingen

Christenen en moslims Zweden in actie voor vluchtelingen

In Zweden hebben christenen en moslims de handen ineen geslagen voor de opvang van vluchtelingen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad, op basis van...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans