Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vluchtelingen uit Birma vinden plek in kerk Ede

Zomerserie migrantenkerk | Karen Baptisten Ede

in Nieuws

Zo'n vijftig vluchtelingen uit Birma, de Karen uit Myanmar, zijn terecht gekomen in Ede. Deze meeste mensen uit deze groep zijn christen. Baptisten in Ede hebben hun deur voor de Karen opgezet en inmiddels is er iedere maand een kerkdienst in het Karen. Marjan Moolenaar zocht ze op.

Deze zomer op radio 5 staat iedere week een andere migrantenkerk centraal. De snelst groeiende kerken zijn in Nederland vaak de gemeentes waar migranten naartoe gaan. Wie zijn deze christenen, waar komen ze vandaan en hoe gaat het er in hun kerk aan toe ? Van Nigeria, tot China tot Syrië, Christenen uit die landen komen ook hier bij elkaar.

Achtergrond Karen
De Karen zijn een volk dat in onder andere Myanmar, Thailand en Laos woont. Een groot deel van de Karen is christelijk, te midden van een boeddhistische samenleving. Zij zijn ook een van de stammen die het sterkst vechten tegen de overheersende junta van Myanmar. Meer dan 200.000 vluchtelingen hiervan wonen in vluchtelingenkampen in Thailand. De junta in Myanmar brandt regelmatig de kampen net over de grens van Thailand plat. Lees hier meer over de Karen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018
Stichting Gave wil actie staatssecretaris

Stichting Gave wil actie staatssecretaris

‘Christelijke vluchtelingen onterecht teruggestuurd’

Tirza van der Graaf

vluchtelingen 13 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’