Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tekort aan kerkgebouwen in Utrecht

Sommige gemeenten al jaren op zoek naar ruimte

in Nieuws

Geloofsgemeenschappen staan te dringen om een eigen kerk in Utrecht, waar ze diensten en bijeenkomsten voor hun leden kunnen houden. Sommige kerkelijke genootschappen huren in de stad al iets, maar deze ruimte is vaak te klein geworden. De zoektocht van sommige kerken duurt al jaren.

Bij Reliplan, vastgoedadviseur van kerken, liggen momenteel aanvragen van 19 geloofsgemeenschappen voor een eigen kerk in Utrecht. De ruimte die ze zoeken varieert: van 600 tot 1200 vierkante meter, aldus directeur Mickey Bosschert.

De groei van genootschappen als de Best Life Church, stichting New Life Center en de Universele Kerk Gods Rijk staat in schril contrast met de vergrijzing en leegloop van de katholieke kerk. De Ludgerusparochie moet de komende jaren in Utrecht juist vijf kerken sluiten.

Lees verder: AD.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Aanbiddingsleider worden? Daar is een minor voor

Aanbiddingsleider worden? Daar is een minor voor

HKU en CHE lanceren keuzeminor ‘Worshipleader’ in september

Gert-Jan Schaap

kerk
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans