Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Sudan laat twee predikanten vrij

"vrijlating is gebedsverhoring"

in Christelijk Nieuws

Sudan heeft woensdag twee presbyteriaanse predikanten vrijgelaten. De Zuid-Sudanese pastors Yat Michael Ruot en Peter Yein Reith zaten ruim acht maanden in de gevangenis in Khartoem. Dit meldt het Nederlands Dagblad (ND).

‘Ik voel me herboren’, reageerde Michael (49) opgelucht na zijn vrijlating. ‘We hadden te horen gekregen dat we niet zouden vrijkomen, maar God zij geloofd!’ Zijn 36-jarige collega Yein noemde de vrijlating gebedsverhoring en bedankte voor de wereldwijde aandacht. Hij had maandag in een telefoongesprek aan zijn advocaat laten weten dat hij leed aan malaria.

Ook Mervyn Thomas van de organisatie Christian Solidarity Worldwide (CSW) is opgetogen, hoewel de vrijlating ‘niet het einde betekent van de voortdurende intimidaties tegen christenen in Sudan’. De CSW-woordvoerder heeft het Sudanese regime opgeroepen de vrijheid van godsdienst te beschermen.

Lees hier meer.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons