Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Sudan laat twee predikanten vrij

"vrijlating is gebedsverhoring"

in Nieuws

Sudan heeft woensdag twee presbyteriaanse predikanten vrijgelaten. De Zuid-Sudanese pastors Yat Michael Ruot en Peter Yein Reith zaten ruim acht maanden in de gevangenis in Khartoem. Dit meldt het Nederlands Dagblad (ND).

‘Ik voel me herboren’, reageerde Michael (49) opgelucht na zijn vrijlating. ‘We hadden te horen gekregen dat we niet zouden vrijkomen, maar God zij geloofd!’ Zijn 36-jarige collega Yein noemde de vrijlating gebedsverhoring en bedankte voor de wereldwijde aandacht. Hij had maandag in een telefoongesprek aan zijn advocaat laten weten dat hij leed aan malaria.

Ook Mervyn Thomas van de organisatie Christian Solidarity Worldwide (CSW) is opgetogen, hoewel de vrijlating ‘niet het einde betekent van de voortdurende intimidaties tegen christenen in Sudan’. De CSW-woordvoerder heeft het Sudanese regime opgeroepen de vrijheid van godsdienst te beschermen.

Lees hier meer.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

800.000 handtekeningen als hart onder de riem

800.000 handtekeningen als hart onder de riem

Christenen wereldwijd ondertekenen petitie als steun voor minderheden in Irak en Syrië

Joëlle Post

Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

'Ervaar hoe vervolgde christenen Kerst vieren'

Hierom worden steeds meer moslims christen

Hierom worden steeds meer moslims christen

'Hoe kun je haat beantwoorden met liefde?'

Sjoerd Wielenga