Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Steeds meer megakerken wereldwijd

Wereldwijd meer dan 2000 megakerken

in Christelijk Nieuws

Volgens een pas gepubliceerd Amerikaans onderzoek van het Hartford Instituut voor Godsdienstonderzoek blijft het fenomeen van de megakerken zich uitbreiden en is dit niet langer beperkt tot de Verenigde Staten.

Volgens onderzoeker Sébastien Faith is een megakerk een kerk onder leiding van een charismatische leider, waar wekelijks minstens 2.000 gelovigen samenkomen, en waar op zeven dagen activiteiten plaatsvinden.

Hartfort telt wereldwijd meer dan 2.000 megakerken, waarvan er zich 1.600 in de Verenigde Staten bevinden en 230 tot 500 elders. De drukst bezochte megakerken bevinden zich niet langer in de VS. In de Koreaanse hoofdstad Seoel bezoeken wekelijks 825.000 gelovigen de kerkdienst, in Lagos (Nigeria) 346.000. 

De top vijf bestaat verder uit de megakerk van Houston (VS) met 211.000 gelovigen, Singapore met 117.000 en Santiago (Chili) met iets minder dan 100.000. In Europa zijn de megakerken van Parijs (4.000 gelovigen) en Mulhouse (2.200 bezoekers) de belangrijkste trekpleister.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons