Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Poster | Je bent zo mooi

Vriendelijke woorden geven mensen kracht om te leven

in Geloven

Het is erg leuk om te krijgen. Iedereen heeft het nodig en krijg je er eentje, dan voelt het als 'verwend worden'. Rarara, wat is het? Het is een compliment! Toch zijn we er in onze samenleving niet zulke helden in om goede woorden uit te spreken tegenover anderen. Vandaag mag het, want het is vandaag Nationale Complimentendag.

Het is een van de ‘de diepste menselijke behoefte om gewaardeerd te worden’, volgens de Amerikaanse psycholoog William James. Daarom is het zo belangrijk om elkaar complimenten te geven. Hiermee geef je de ander erkenning - en dat maakt ons tevreden en nog mooiere mensen.

Natuurlijk is deze wijsheid ook volop te vinden in de Bijbel. Speciaal voor iedereen die beter wil worden in 'complimenten geven': print de poster uit en hang 'm op een plekje waar je iedere dag langskomt. Kijken of de mensen om je heen het merken.. ;-)

Download hier de poster

De poster is in PDF formaat. Print 'm uit en doe er zelf een mooie passe partout om heen of een lijstje.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Crowdfunding

Wolkbreuk ruïneert huis: Twitteraars komen in actie

‘Alleen sterkte wensen kan ook, maar ik doe liever iets concreets’

17 augustus 2018
Vind jij het ook zo lastig om goede prioriteiten te stellen?

Vind jij het ook zo lastig om goede prioriteiten te stellen?

Met deze tips van Carianne Ros lukt het zeker!

Carianne Ros

Waarom zou je in de zomervakantie actief blijven?

Waarom zou je in de zomervakantie actief blijven?

De '90 seconden' van dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’