Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Peter zou míj begraven, maar het werd andersom

Ds. Arie van der Veer over het verlies van zijn zoon Peter

Maandag 8 juni wordt Peter (47), de zoon van dominee Arie van der Veer, levenloos thuis aangetroffen. Een hartstilstand. Zijn vrouw Annet en hun 7 kinderen blijven alleen achter. Peter was net als zijn vader voorganger in de Christelijke Gereformeerde kerk in Zwolle.

“Annet huilde: 'Ik begrijp er niets van, dit kan niet! Maar ik vertrouw op God.' En dat laatste is nog steeds zo.“

Het leven van Arie en zijn vrouw Ees staat stil. Waarom hij? Waarom nu? Er zijn heel veel vragen. Maar vooral ook heel weinig antwoorden. En wat doe je als je zelf al zoveel begrafenissen hebt geleid maar je nu afscheid moet nemen van je eigen zoon?

Twee maanden na het overlijden van Peter, spreken we dominee Arie van der Veer. We vragen hoe het nu met hem gaat en hoe hij het verdriet van het verlies van zijn zoon een plekje geeft met God.

Interview: Miriam Duijf
Video: Nathalie van 't Slot

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons