Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus | 'Goede Herder sluit gescheiden mensen niet uit'

Kerk moet àl haar kinderen verwelkomen

in Nieuws

Paus Franciscus hervatte woensdag, na zijn zomervakantie, de wekelijkse audiëntie met een catechese over het gezin. Daarin had hij deze keer aandacht voor mensen die gescheiden zijn en die hertrouwen.

"De kerk weet dat deze levenssituatie strijdig is met het christelijke sacrament. Maar als moeder zoekt zij steeds het welzijn en de redding van al haar kinderen. Daarom moeten wij deze gezinnen in onze gemeenschappen oprecht verwelkomen en moet de kerk zich steeds pastoraal om hen bekommeren."

Paus Franciscus zei dat de kerk zich tijdens de voorbije decennia beter bewust werd van de noodzaak om mensen die gescheiden en hertrouwd zijn te verwelkomen.

"Zij behoren nog steeds tot de kerk en zijn niet geëxcommuniceerd. Zij mogen ook niet als dusdanig worden behandeld. Zij moeten, samen met hun families, worden aangespoord om deel te nemen aan het kerkelijke leven, door het gebed, het beluisteren van het woord van God, de christelijke opvoeding van hun kinderen en de dienst voor de armen."

"De kerk moet moet al haar kinderen verwelkomen. Ieder van ons kan de houding van de Goede Herder aannemen, die al zijn schapen kent en die niemand wil uitsluiten."

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"Celibaat leidt tot vereenzaming"

"Celibaat leidt tot vereenzaming"

Duitse priesters willen af van verplicht celibaat

katholieke kerk
Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Synode over hertrouwen, homoseksualiteit, abortus en condooms

Kroaten stemmen over definitie huwelijk

Kroaten stemmen over definitie huwelijk

De Kroaten spreken zich zondag uit over de vraag of het christelijk huwelijksmodel in de grondwet wordt opgenomen. Als de meerderheid in het...

katholieke kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans