Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ophef over opnames 'Songs of Praise' in vluchtelingenkamp

in Christelijk Nieuws

In Engeland is ophef ontstaan over opnames voor het BBC-programma Songs of Praise in een vluchtelingenkamp bij Calais. Critici verwijten de staatsomroep dat deze partij dreigt te kiezen in een politiek conflict.

Vrijdag werd bekend dat zaterdag en zondag de complete filmploeg inclusief presentator Sally Magnusson naar het kamp gaat om opnames te maken voor het programma, schrijft het ND. Daarin worden bekende christelijke liederen afgewisseld met korte getuigenissen en informatieve items over christelijk vrijwilligerswerk. De opnames uit het kamp, dat de bijnaam Jungle heeft, worden binnenkort uitgezonden.

In het kamp leven ongeveer vijfduizend mensen die proberen via de Kanaaltunnel in Groot-Brittannië te komen. De afgelopen dagen zijn door de BBC al opnames gemaakt in de kleine "makeshift' kerk die daar van sloophout en plastic is opgetrokken. Daarin worden vooral diensten georganiseerd door de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk. Veel vluchtelingen zijn christenen, soms afkomstig uit Ethiopië, maar in nog grotere aantallen uit buurland Eritrea.

Een woordvoerder van de BBC verklaarde dat het programma 'Songs of Praise' een onafhankelijk 'magazine style' programma is. "Iedere week kan men kijken en luisteren naar gezangen vanuit Engelse kerken, afgewisseld met verhalen van christenen uit allerlei verschillende plekken. 

Lees verder bij het ND

Bron: ND.nl en Dailymail.co.uk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons